Acasă Blog Culinar Ratatouille Cu Carne

Ratatouille cu carne

Pasi de preparare

6

Ingrediente

400 g
carne de pui (piept, pulpă dezosată)
1
ceapă mare
2
căței de usturoi
1/4 linguriță
de sare
3/4 linguriță
piper negru, proaspăt măcinat
2 linguri
ierburi aromate uscate
1
roșie mare, coaptă bine
2
dovlecei
1
conservă de roșii decojite în suc propriu
1
vânătă medie
2
ardei grași
busuioc proaspăt

Mod de preparare

Deși este un fel de mâncare preparat doar din legume, rețeta Ratatouille cu carne este o variantă de luat în calcul. De reținut este că se potrivește perfect cu orice tip de carne (pui, porc, vită, chiar și miel), singura variație fiind timpul de gătire.

Pasul 1. Carnea tăiată în bucățele potrivite se prăjește până toate devin aurii pe toate părțile. 

Pasul 2. Adaugă ceapa tocată, usturoiul, sarea și piperul și continuă să gătești până se înmoaie bine ceapa. 

Pasul 3. Pune ierburile uscate, roșia tocată și ardeiul gras, vânăta și dovleceii tăiați în bucățele și roșiile din conservă, așa cum sunt, cu tot cu sos. 

Pasul 4. Continuă să gătești cinci minute, apoi pune o cană (100 de mililitri) de apă. 

Pasul 5. Amestecă pentru ca toate să se uniformizeze, apoi lasă la fiert, la foc potrivit, amestecând din când în când, până când lichidul se evaporă aproape complet. În acest moment carnea ar trebui să fie complet gătită, iar sosul mult scăzut. 

Pasul 6. La final pune busuioc proaspăt și servește imediat.