Acasă Blog Culinar Gomboți Cu Prune Rețeta Ungurească

Gomboți cu prune rețeta ungurească

Pasi de preparare

8

Ingrediente

500 g
cartofi făinoși, fierți în coajă
1 lingură
unt moale
1
ou
250 g
de făină
100 g
nuci
1/2 linguriță
scorțișoară
75 g
zahăr brun
200 g
prune de dimensiune medie
150 g
pesmet
50 g
zahăr
50 g
unt

Mod de preparare

Gomboți cu prune rețeta ungurească pot fi serviți la desert, dar și ca fel principal. Alege prune mici și dulci pentru o umplutură cu adevărat aromată.

Pasul 1. Descojește cartofii și pasează-i, apoi adaugă un praf de sare, oul, făina și untul. Aluatul trebuie să fie moale, dar omogen.

Pasul 2. Presară făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul cu o grosime de maximum 1 centimetru.

Pasul 3. Taie aluatul în pătrate cu latura de 10 centimetri.

Pasul 4. Așază câte o prună fără sâmbure în mijloc pe care, în prealabil, ai umplut-o cu zahăr și miez de nucă.

Pasul 5. Ridică marginile aluatului și modelează găluștele cu mâinile pudrate cu făină.

Pasul 6. Fierbe apă cu sare într-o oală mare, pe aragaz. După ce a dat în clocot, pune găluștele la fiert la foc mic. Lasă-le timp de un sfert de oră, apoi scoate-le cu o spumieră.

Pasul 7. Între timp, rumenește pesmetul în untul topit timp de 5 minute. Ia tigaia de pe foc, adaugă zahărul.

Pasul 8. Tăvălește găluștele prin acest amestec și servește-le fierbinți.