Ingrediente
Mod de preparare
Gomboți cu prune rețeta ungurească pot fi serviți la desert, dar și ca fel principal. Alege prune mici și dulci pentru o umplutură cu adevărat aromată.
Pasul 1. Descojește cartofii și pasează-i, apoi adaugă un praf de sare, oul, făina și untul. Aluatul trebuie să fie moale, dar omogen.
Pasul 2. Presară făină pe suprafața de lucru și întinde aluatul cu o grosime de maximum 1 centimetru.
Pasul 3. Taie aluatul în pătrate cu latura de 10 centimetri.
Pasul 4. Așază câte o prună fără sâmbure în mijloc pe care, în prealabil, ai umplut-o cu zahăr și miez de nucă.
Pasul 5. Ridică marginile aluatului și modelează găluștele cu mâinile pudrate cu făină.
Pasul 6. Fierbe apă cu sare într-o oală mare, pe aragaz. După ce a dat în clocot, pune găluștele la fiert la foc mic. Lasă-le timp de un sfert de oră, apoi scoate-le cu o spumieră.
Pasul 7. Între timp, rumenește pesmetul în untul topit timp de 5 minute. Ia tigaia de pe foc, adaugă zahărul.
Pasul 8. Tăvălește găluștele prin acest amestec și servește-le fierbinți.