Ingrediente
Mod de preparare
Dulceața prazului care se topește în gură se potrivește de minune cu carnea delicată a peștelui.
Pasul 1. Pune untul și uleiul într-o cratiță.
Pasul 2. Curăță prazul, taie partea albă în rondele, pune-le în cratiță și adaugă sare și piper.
Pasul 3. Gătește aproximativ 20 de minute la foc mediu, acoperind vasul cu un capac, în primele 5 minute. Prazul trebuie să fie fraged, dar să-și păstreze culoarea.
Pasul 4. Adaugă vinul alb și lasă să scadă sosul.
Pasul 5. Ia de pe foc, adaugă smântână și amestecă.
Pasul 6. Pune prazul într-un vas pentru gratinat și, deasupra, așază fileurile de cod.
Pasul 7. Coace între 10 și 15 minute – peștele trebuie să fie gătit la temperatură medie.
Pasul 8. Servește cu cartofi natur.