Acasă Blog Culinar File de Cod La Cuptor Cu Castravete Și Mango

File de cod la cuptor cu castravete și mango

Pasi de preparare

9

Ingrediente

1
castravete
1/2 linguriță
pastă de ardei iute
flori de sare
1
mango
1
nucă de cocos proaspătă
4
fileuri de cod de 125 g
ulei de măsline
sucul de la o lămâie
12 linguri
de ulei de măsline
300 g
smântână lichidă
4 linguri
de suc de lămâie
4 lingurițe
zahăr brun

Mod de preparare

Un preparat cu arome exotice, solare, care va aduce multă culoare în farfurie.

Pasul 1. Taie castravetele în rondele.

Pasul 2. Fă un sos din sucul de lămâie și uleiul de măsline.

Pasul 3. Amestecă rondelele de castravete cu vinegretă, pastă de ardei iute și puțină sare.

Pasul 4. Taie mango în cuburi mici.

Pasul 5. Crapă nuca de cocos și, cu ajutorul unui peeler, taie fâșii din pulpa fructului.

Pasul 6. Combină smântâna lichidă, sucul de lămâie (cele 4 linguri) și zahărul brun, într-o cratiță, la foc mic, și fierbe până se îngroașă, amestecând continuu.

Pasul 7. Pune codul stropit cu ulei într-o tavă unsă și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 8-10 minute.

Pasul 8. Pe farfurie, pune castraveți, presară cu mango și fâșii de nucă de cocos.

Pasul 9. Aranjează friptura de cod și servește cu sosul de smântână.