Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat cu arome exotice, solare, care va aduce multă culoare în farfurie.
Pasul 1. Taie castravetele în rondele.
Pasul 2. Fă un sos din sucul de lămâie și uleiul de măsline.
Pasul 3. Amestecă rondelele de castravete cu vinegretă, pastă de ardei iute și puțină sare.
Pasul 4. Taie mango în cuburi mici.
Pasul 5. Crapă nuca de cocos și, cu ajutorul unui peeler, taie fâșii din pulpa fructului.
Pasul 6. Combină smântâna lichidă, sucul de lămâie (cele 4 linguri) și zahărul brun, într-o cratiță, la foc mic, și fierbe până se îngroașă, amestecând continuu.
Pasul 7. Pune codul stropit cu ulei într-o tavă unsă și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 8-10 minute.
Pasul 8. Pe farfurie, pune castraveți, presară cu mango și fâșii de nucă de cocos.
Pasul 9. Aranjează friptura de cod și servește cu sosul de smântână.