Acasă Blog Culinar Ciocolata de Casă Albă

Ciocolata de casă albă

Pasi de preparare

5

Ingrediente

220 g
unt de cacao comestibil
240 g
zahăr pudră
1 linguriță
extract de vanilie
2 lingurițe
lapte praf vegetal (soia), opțional
aroma/ colorantul preferat/ fructele preferate

Mod de preparare

Dacă te întrebi cum se face ciocolata de casă albă, rețeta de mai jos este una dintre cele mai simple pe care o poți încerca. Pentru cea mai bună ciocolată de casă de post, alege un unt de cacao de cea mai bună calitate. O poți încerca simplă sau poți folosi diverse moduri de a o aromatiza, de la pudre de fructe - zmeură, banane - la esențe aromate, precum cele de portocale ori mentă. O poți decora cu coloranți naturali, dar și cu diverse fructe uscate.

Pasul 1. Pune untul de cacao într-un bol de sticlă și topește-l la bain-marie, la foc foarte mic.

Pasul 2. După ce s-a topit – proces care va dura peste 10 minute – adaugă zahărul pudră, vanilia și laptele praf vegetal.

Pasul 3. De asemenea, adaugă aromele și colorantul, dacă folosești.

Pasul 4. Amestecă în compoziția de ciocolată cu o spatulă, până când devine omogenă.

Pasul 5. Pune ciocolata albă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și lasă la răcit complet, în frigider, timp de 6 ore, apoi porționează desertul în formele preferate