Acasă Blog Culinar Brioșe Cu Brânză Dulce de Vaci Și Fructe

Brioșe cu brânză dulce de vaci și fructe

Pasi de preparare

10

Ingrediente

100 g
făină
50 g
amidon
1 lingurită
praf de copt
200 g
unt moale
175 g
zahăr
1 pachetel
zahăr vanilat
3
ouă
250 g
brânză dulce
sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
fructe proaspete

Mod de preparare

Cine poate refuza o prăjitură cu brânză fină și lămâie, mai ales dacă vorbim despre brioșe? Nimeni. Din acest motiv, iată rețeta potrivită.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.

Pasul 2. Amestecă făina, amidonul și praful de copt.

Pasul 3. Freacă spumă 125 g de unt cu 100 g de zahăr și zahărul vanilat.

Pasul 4. Adaugă, pe rând, 2 ouă, apoi pune și ingredientele uscate.

Pasul 5. Amestecă până vei avea o compoziție uniformă și împarte aluatul în 12 forme de brioșe.

Pasul 6. Freacă spumă untul și zahărul rămas, apoi adaugă 1 ou.

Pasul 7. Amestecă și brânza de vaci, coaja și sucul de lămâie.

Pasul 8. Întinde această compoziție peste aluatul din forme.

Pasul 9. Coace brioșele aproximativ 25 de minute, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.

Pasul 10. Unge brioșele cu dulceață și servește-le cu felii de fructe și frunze de mentă.