Ingrediente
Mod de preparare
Cine poate refuza o prăjitură cu brânză fină și lămâie, mai ales dacă vorbim despre brioșe? Nimeni. Din acest motiv, iată rețeta potrivită.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
Pasul 2. Amestecă făina, amidonul și praful de copt.
Pasul 3. Freacă spumă 125 g de unt cu 100 g de zahăr și zahărul vanilat.
Pasul 4. Adaugă, pe rând, 2 ouă, apoi pune și ingredientele uscate.
Pasul 5. Amestecă până vei avea o compoziție uniformă și împarte aluatul în 12 forme de brioșe.
Pasul 6. Freacă spumă untul și zahărul rămas, apoi adaugă 1 ou.
Pasul 7. Amestecă și brânza de vaci, coaja și sucul de lămâie.
Pasul 8. Întinde această compoziție peste aluatul din forme.
Pasul 9. Coace brioșele aproximativ 25 de minute, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.
Pasul 10. Unge brioșele cu dulceață și servește-le cu felii de fructe și frunze de mentă.