Acasă Bere Produse
1960 banner bere

Berea ta preferată te așteaptă pe rafturile de la Selgros!

Descoperă toată oferta de răcorire și alege-ți berea care îți place!

Știai că...

Știai că...

bere stiati-ca-2

Știai că...

Berea Ciucaş îşi are originea în Braşov şi este produsă în continuare în aceeaşi fabrică de mai mult de un secol, încă din 1892.

În lume, există 400 de tipuri diferite de bere. Belgia are cele mai multe tipuri diferite.

Cea mai tare bere din lume este scoțiană, are 67,5% alcool și se numește Brewmeister Snake Venom.

Peroni Nastro Azzurro este probabil cea mai cunoscută bere italiană din lume, inspirată din pasiunea pentru viaţa trăită frumos. Nastro Azzurro înseamnă Blue Ribbon (panglică albastră). Denumirea provine de la vasul de linie italian SS Rex care a câştigat în 1933 cel mai râvnit premiu „Blue Riband”, un premiu acordat pentru cea mai rapidă trecere a Atlanticului.

Din istoria berii

Din istoria berii

bere stiati-ca-1

Din istoria berii

Cea mai veche rețetă de bere datează de acum 4.000 de ani și le aparține sumerienilor. Cele mai timpurii dovezi despre existența berii provin din 3.500-2.900 î.Hr. și au fost descoperite în Tepe, Mesopotamia (astăzi Iran).

Cea mai veche berărie din lume care mai funcționează și astăzi este Weihenstephan din Freising, în apropierea orașului München din Germania. Aceasta a fost fondată în anul 1040.

Primul Oktoberfest a avut loc la München în anul 1810. Tradiția continuă și astăzi, milioane de oameni vizitându-l în fiecare an.

În România, cea mai veche atestare documentară a berii apare pentru prima oară într-un act datat în 1366. Prima fabrică de bere românească a fost înființată la Timișoara, în 1718.

Reguli în servirea berii

Reguli în servirea berii

bere stiati-ca-3

Reguli în servirea berii

Temperatura. Atunci când savurăm o bere, ea trebuie să fie rece. Însă acest „rece” diferă în funcţie de concentraţia de alcool pe care o are berea: cele care au un conţinut mai ridicat de alcool se servesc la o temperatură de 8-13°C, iar cele cu o concentraţie mai scăzută de alcool se servesc la o temperatură de aprox. 6-8°C.

Paharul. Berea poate fi savurată într-un pahar de tip lalea, de tip pint, pahar alungit, halbă sau chiar pahar de şampanie, în cazul berilor cu un conţinut ridicat de CO2. Însă indiferent de alegerea tipului de pahar, cel mai important lucru este ca acesta să fie perfect curat, pentru că acest fapt influenţează gulerul de spumă, aroma şi aspectul.
Capacitatea paharului trebuie să fie suficientă pentru bere şi spuma ei: aceasta din urmă protejează, de fapt, lichidul de contactul nemijlocit cu aerul, deci de oxidare. Berile de fermentaţie la temperaturi joase, precum berile lager şi pils, nu au un miros clar şi trebuie servite în pahare înguste şi înalte, pentru a reduce la minimum contactul cu aerul şi dispersia aromei. În schimb, berile de fermentaţie la temperaturi înalte, cum sunt berile ale, berile trapiste şi berile stout, dezvoltă nişte arome ceva mai hotărâte şi necesită pahare mai largi.

Turnarea berii în pahar. Se face ţinând paharul înclinat la 45°, iar berea trebuie turnată pe peretele interior al paharului. Pe măsură ce se umple, paharul revine uşor în poziţie verticală, iar berea ajunge să fie turnată în centrul paharului. 

Iar acum, nu rămâne decât să te bucuri de calitatea şi aroma berii tale preferate.

Și fii pregătit să câștigi , prin tragere la sorți, unul dintre cele 23 de grătare Kettle: 

 

Tot ce trebuie să faci e să cumperi bere mărcile Eichbaum, Apostel, Karamalz, Hop Rider în valoare de 50 de lei + TVA, în perioada promoției și apoi să te înscrii în concurs.

 

Detalii aici.

560x361 beri Apostel Eichbaum Karamalz

Rețete în care folosești berea:

marinada-bere.jpg

Marinadă cu bere

Prin marinare se obține frăgezirea cărnii, împreună cu o aromă deosebită și o suculență intensă a preparatului gătit. Sunt frecvent folosite în prepararea cărnii de porc sau de miel pentru fripturi sau grătar. 

Vezi detalii
grill_cu_pui_si_bere

Pulpe de pui marinate în bere la grătar

Încearcă rețeta delicioasă de pulpe de pui la grătar, marinate în bere! Această rețetă de pui marinat este ușor de gătit și plină de savoare. Plină de gust și lejeră, această rețetă de pulpe de pui marinate în bere și condimentate cu oregano și boia este ideea perfectă de un grătar cu prietenii!

Vezi detalii
pui_marinat_in_bere

Pui marinat în bere

Rețeta de pui marinat în bere promite un mix de arome și texturi cu totul deosebite. Pulpele de pui dezosate și frăgezite în bere neagră oferă un gust neașteptat, iar feniculul și frunzele de țelină aduc o notă de prospețime.

Vezi detalii
friptura de rata intreaga la cuptor

Rață întreagă la cuptor cu sos de portocale și bere

Cele mai bune ingrediente pentru această friptură de rață întreagă la cuptor cu sos de portocale și bere se găsesc la Selgros.

Vezi detalii
crepessuzette

Crepes cu aluat cu bere

Pentru cei care preferă o versiune mai simplă de crepes, avem o reţetă surprinzătoare, tot din Franţa, cu un aluat care conţine bere şi rom. Dacă eşti genul de persoană căreia îi place să testeze mereu reţete noi, aceasta poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Vezi detalii