Ingrediente
Pentru varianta cu mere:
Pentru varianta cu ghimbir:
Mod de preparare
Prin marinare se obține frăgezirea cărnii, împreună cu o aromă deosebită și o suculență intensă a preparatului gătit.
Sunt frecvent folosite în prepararea cărnii de porc sau de miel pentru fripturi sau grătar. De asemenea, carnea de pui capătă alte valențe după ce stă la marinat cel puțin 30 de minute.
Îți prezentăm două variante al căror ingredient principal este berea.
Marinadă cu bere blondă nefiltrată și mere
Pasul 1. Taie merele felii.
Seminţele de fenicul se prăjesc puţin în tigaie pentru activarea aromei.
După ce s-au răcit, amestecă-le cu restul ingredietelor (ienibahar, cimbrișor, salvie, piper și sare) și toarnă berea blondă nefiltrată peste ele.
Pasul 2. Pune carnea la marinat într-un vas cu capac, acoperind-o bine cu marinada. Păstreaz-o astfel la rece în frigider cel puțin 1-2 ore.
Îți recomandăm să o folosești pentru cotlet sau mușchiuleț de porc.
Marinadă cu bere blondă și ghimbir
Pasul 1. Rade ghimbirul proaspăt sau taie-l felii foarte fine.
Amestecă-le cu restul ingredietelor (cimbrișor, salvie, piper și sare) și toarnă berea peste ele.
Pasul 2. Pune carnea la marinat, acoperind-o bine cu marinada într-un vas cu capac. Păstreaz-o la rece în frigider cel puțin 2 ore.
Îți recomandăm să o folosești pentru ceafă de porc sau fleică.