Acasă Blog Culinar Crepes Cu Aluat Cu Bere

Crepes cu aluat cu bere

Pasi de preparare

5

Ingrediente

250 g
făină
3
ouă
40 g
zahăr tos
25 g
lapte
25 ml
bere blondă
40 g
unt topit
1 lingură
de rom
1
vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Pentru cei care preferă o versiune mai simplă de crepes, avem o reţetă surprinzătoare, tot din Franţa, cu un aluat care conţine bere şi rom. Dacă eşti genul de persoană căreia îi place să testeze mereu reţete noi, aceasta poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Pasul 1. Începe din nou prin a pune untul la topit.

Pasul 2. Într-un castron, se amestecă făina, zahărul, laptele, ouăle, puţină bere și romul.

Pasul 3. Amestecă totul foarte bine, până obții o compoziţie omogenă și netedă.

Pasul 4. Adaugă untul şi amestecă din nou foarte bine.

Pasul 5. Adaugă restul de bere, amestecă până ce aluatul devine din nou omogen, apoi lasă-l aşa timp de o oră.

Înainte de a pune clătitele în tigaie, amestecă iar aluatul.

Aceste clătite se pot servi simple sau cu dulceață ori cremă de ciocolată.