Ingrediente
Mod de preparare
Cele mai bune ingrediente pentru această friptură de rață întreagă la cuptor cu sos de portocale și bere se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.
Pasul 1. Înainte de preparare, rața se scoate din frigider, se curăță, se spală, se usucă și se ține la temperatura camerei două ore.
Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 170°C.
Pasul 3. Curăță ceapa și tai-o felii.
Pasul 4. Rade coaja portocalelor, stoarce sucul uneia și pe cealaltă tai-o felii.
Pasul 5. Amestecă într-un bol sucul de portocală, coaja rasă, berea și mierea.
Pasul 6. Pune în interiorul raței rozmarin, anason stelat, ceapă, două felii de portocală și o foaie de dafin.
Pasul 7. Pune rața cu pieptul în sus într-o tavă.
Pasul 8. Toarnă amestecul cu bere, presară cimbru, sare și piper.
Pasul 9. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace carnea o jumătate de oră.
Pasul 10. Scoate folia de aluminiu și mai lasă rața la cuptor o oră. Unge carnea regulat cu sosul din tavă.
Pasul 11. După ce s-a fript, scoate carnea și scurge în tavă sosul adunat în ea.
Las-o să se odihnească pe un platou 10 minute, acoperită cu o folie de aluminiu, înainte de a o servi alături de sosul din tavă și legumele preferate.