Tiramisu: Colectie retete clasice si tiramisu fara ou
Desertul pe bază de pișcoturi, mascarpone, ouă și cafea nu necesită coacere și nici nu este complicat de pregătit, dar ai nevoie de răbdare pentru a-l degusta, pentru că trebuie să îl lași câteva ore la frigider.
Un clasic al bucătăriei italiene, tiramisu este un desert foarte versatil. Fie că preferi tiramisu clasic, fie o versiune modernă a acestuia, cu fructe ori caramel, desertul este ușor de preparat și va fi pe placul celor mari și celor mici.
Tiramisu este un desert fără coacere, ușor de preparat, din numai câteva ingrediente.
Ingrediente de bază pentru tiramisu
- Brânză mascarpone: Aceasta este o brânză italiană cremoasă, cu o textură bogată și densă, care formează baza cremei pentru tiramisu.
- Ouă: Se folosesc în special gălbenușurile pentru a crea o emulsie bogată și pentru a ajuta la aerarea cremei.
- Zahăr: Adăugă dulceață cremei.
- Cafea tare: Cafeaua este folosită pentru a înmuia pişcoturile și pentru a adăuga o notă amară care echilibrează dulceața cremei.
- Pișcoturi Savoiardi: Sunt biscuiți ușori și aerisați, perfect absorbanți pentru cafea.
- Cacao pudră: Se presară deasupra tiramisului pentru decor și pentru a adăuga o aromă delicată de ciocolată.
Sfaturi pentru prepararea unui tiramisu delicios
Tiramisu cu ouă - rețetă clasică
- Folosiți ingrediente de calitate: Alegeți cafea tare și aromată, mascarpone proaspăt și pişcoturi italiene savoiardi.
- Folosiți ouă foarte proaspete pentru ca nu se gătesc
- Nu înmuiați prea tare pişcoturile: Ele trebuie să fie doar ușor înmuiate, altfel tiramisul va fi prea moale.
- Lăsați tiramisul la frigider suficient timp: Crema are nevoie de timp pentru a se întări și a se așeza.
- Serviți tiramisu rece: Este cel mai bun atunci când este rece și proaspăt scos din frigider.
Tiramisu fără ouă
Rețeta de tiramisu fără ouă este la fel de simplă și delicioasă precum varianta tradițională, dar fără riscul de a consuma ouă insuficient preparate.
Rețeta clasică de tiramisu implică adăugarea de ouă crude în cremă, lucru care îi poate face pe cei care au alergii să nu se poată bucura de gustul și aroma acestui preparat de excepție. Din fericire, există o rețetă savuroasă de tiramisu fără adaos de ouă, care este la fel de gustoasă precum varianta originală, pe care ți-o propunem în continuare.
Această versiune este perfectă pentru cei care urmează o dietă sau pentru cei care, pur si simplu, doresc să evite ouăle. Cu această rețetă de tiramisu fără ouă, nu trebuie să sacrifici gustul sau textura, ca să obții un desert absolut delicios.
Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie
Tiramisu fara oua - reteta clasica
Tiramisu fără ouă, cu fructe
Tiramisu fără ouă și fără frișcă
Pișcoturi (biscuiți savoiarzi)
Tiramisu cu mascarpone și frișcă fără ouă
Ouăle au, în general, rolul de liant într-un desert. Însă unele persoane nu agreează ideea de a consuma ouă crude. Această rețetă tiramisu cu mascarpone și frișcă fără ouă este perfectă în acest sens.
Tort tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă
Acest desert este potrivit atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru cele festive. Un tort tiramisu cu pișcoturi și mascarpone și frișcă, decorat cu căpșuni, poate fi o alegere excelentă pentru o sărbătoare.
Tiramisu cu mascarpone și ouă
Această rețetă tiramisu cu mascarpone și ouă nu este recomandată copiilor, deoarece conține alcool, dar, dacă, omiți acest ingredient, o poți servi celor mici.
Tiramisu clasic
Această rețetă de tiramisu clasic, cu mascarpone este un desert delicios și lejer, perfect pentru finalul unei mese. Fin și aromat, acest desert îți va pune Italia pe farfurie și îți va delecta papilele gustative!