Acasă Blog Culinar Vită Stroganoff - Reteta Clasica

Vită Stroganoff - reteta clasica

Pasi de preparare

6

Ingrediente

200 g
carne de vită
1
ceapă
1 lingură
muștar
1/2 lingură
boia
250 g
crème fraîche
3-4
cartofi
2 linguri
făină
unt
3 linguri
pastă de roșii
piper, sare
pătrunjel

Mod de preparare

Pentru reușita acestui preparat, este ideal să alegi o bucată fragedă de carne de vită, precum un file de mușchi sau vrăbioară.

Pasul 1. Taie carnea în fâșii lungi de 1 cm, apoi presar-o cu făină. 

Pasul 2. Toacă mărunt ceapa. 

Pasul 3. Pune carnea și ceapa în tigaie cu puțin ulei și prăjește-le la foc mic. 

Pasul 4. Adaugă boiaua, muștarul și pasta de roșii și amestecă, apoi adaugă smântâna, sarea și piperul. 

Pasul 5. Curăță și fierbe cartofii, apoi taie-i pe jumătate sau zdrobește-i grosier cu furculița. 

Pasul 6. Presară peste cartofi fulgi de unt și pătrunjel tocat și servește-i ca garnitură la carnea de vită.