Acasă Blog Culinar Trufe de Ciocolată - Bomboane de Ciocolată de Casă

Trufe de ciocolată - bomboane de ciocolată de casă

Pasi de preparare

7

Ingrediente

200 g
pișcoturi
200 g
brânză mascarpone
100 g
zahăr
100 ml
cafea
esență de vanilie
150 g
ciocolată neagră
50 ml
frișcă lichidă
60 g
cacao

Mod de preparare

Trufele de ciocolată pot fi găsite atât în magazine, cât și în diferite cofetării, ciocolaterii sau cafenele. Totuși, nicăieri nu se poate pregăti ceva mai cu dragoste decât acasă, astfel că mai jos găsești ingredientele necesare pentru a realiza chiar tu aceste minunate bomboane de ciocolată de casă.

Pentru a putea obține cele mai bune trufe, poți urma îndeaproape următorii pași:

  1. Bate cu mixerul brânza mascarpone și zahărul, până ce rezultă o cremă omogenă;
  2. Sfărâmă pișcoturile, până obții bucățele cât mai mici;
  3. Amestecă pișcoturile cu crema de mascarpone și zahăr;
  4. Adaugă cafeaua și esența de vanilie;
  5. Topește ciocolata neagră împreună cu frișca lichidă, la foc mic;
  6. Din compoziția obținută, vei forma bile, pe care le umpli cu crema de ciocolată neagră și frișcă;
  7. Trece bilele prin cacao, până sunt complet acoperite de pudră.

Ia cardul Selgros și alege să faci cumpărături de calitate, dintr-o gamă extrem de variată de produse. Acum, cardurile se eliberează și pentru persoanele fizice. În plus, noua aplicație Selgros îți va fi, cu siguranță, extrem de utilă.