Acasă Blog Culinar Tigaie Mediteraneană Cu Fructe de Mare

Tigaie mediteraneană cu fructe de mare

Pasi de preparare

4

Ingrediente

200 g
baby calamar
200 g
midii
100 g
șalotă
150 g
ardei grași multicolori
250 g
roșii pomodori depelate
10 g
usturoi
6 g
sare și piper
2 g
ardei iute (opțional)
10 g
pătrunjel verde
100 ml
vin alb sec
4 g
amestec de condimente pentru pește
50 ml
ulei de măsline
250 g
pâine durum
200 g
amestesc de legume în stil spaniol
5 g
coajă de lămâie
50 g
unt

Mod de preparare

Încearcă rețeta savuroasă de tigaie picantă cu fructe de mare! Această rețetă e una simplu de realizat, super-gustoasă și sănătoasă, cu fructe de mare, legume și orez. Bine condimentată și sănătoasă, tigaia picantă cu fructe de mare îți va aduce aminte de vacanțele de vară, de plajă și de mare!

  1. Se pregătesc ceapa și ardeiul gras pentru sotare. Tăiem legumele în cuburi mici.
  2. În tigaie se adaugă uleiul de măsline împreună cu usturoiul la o temperatură scăzută. Se aromatizează și îndepărtăm usturoiul.
  3. Adăugăm ceapa, sotăm pentru 5 -7 minute, până obținem o ceapă translucidă fără să o caramelizăm prea tare. Adăugăm ardeiul și ridicăm temperatura
  4. Roșiile pelati se mixează foarte încet pentru a rămâne pulpa de roșii si se pun peste sote-ul de legume. Se adaugă și zahărul care ne ajută la aciditate. Imediat se adaugă vinul și se fierbe timp de 2 - 3 minute pentru a se evapora alcoolul.

Bucură-te de o experiență culinară completă!
Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.