Acasă Blog Culinar Tacos Cu Doradă Și Salsa de Mango

Tacos cu doradă și salsa de mango

Pasi de preparare

10

Ingrediente

tortillas de tacos
400 g
file de doradă fără piele
1 lingură
ghimbir ras
suc proaspăt de limetă
1/2 linguriță
de sare
1/2
ceapă roșie
100 g
brânză de capră
Salsa de mango:
1
cățel de usturoi
1
mango
1
avocado
1/2
buchet de coriandru

Mod de preparare

Un preparat simpatic, exotic, ce îmbină în mod armonios dulceața fructului de mango, aciditatea delicată a lămâilor verzi și  aroma fină a doradei.

Pasul 1. Clătește peștele în apă rece, usucă-l și taie-l în cuburi de 5 cm.

Pasul 2. Presară-l cu sare și stropește-l cu suc de lămâie.

Pasul 3. Adaugă ghimbirul ras, amestecă-l și lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi trage-l ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline, până prinde o culoare aurie.

Pasul 4. Curăță ceapa roșie și tai-o felii subțiri. Săreaz-o și las-o să stea la rece.

Pasul 5. Între timp, pregătește salsa de mango. Curăță și zdrobește usturoiul.

Pasul 6. Taie pulpa de mango și pe cea de avocado în cuburi mici.

Pasul 7. Amestecă usturoiul, avocado și mango, apoi adaugă coriandrul tocat fin.

Pasul 8. Stropește cu suc proaspăt de limetă și condimentează cu sare și piper.

Pasul 9. Umple tortillas de tacos cu peștele prăjit, adaugă deasupra ceapa marinată la rece, apoi salsa de mango.

Pasul 10. Presară coriandru tocat și brânză de capră sfărâmată, după preferințe.