Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat simpatic, exotic, ce îmbină în mod armonios dulceața fructului de mango, aciditatea delicată a lămâilor verzi și aroma fină a doradei.
Pasul 1. Clătește peștele în apă rece, usucă-l și taie-l în cuburi de 5 cm.
Pasul 2. Presară-l cu sare și stropește-l cu suc de lămâie.
Pasul 3. Adaugă ghimbirul ras, amestecă-l și lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi trage-l ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline, până prinde o culoare aurie.
Pasul 4. Curăță ceapa roșie și tai-o felii subțiri. Săreaz-o și las-o să stea la rece.
Pasul 5. Între timp, pregătește salsa de mango. Curăță și zdrobește usturoiul.
Pasul 6. Taie pulpa de mango și pe cea de avocado în cuburi mici.
Pasul 7. Amestecă usturoiul, avocado și mango, apoi adaugă coriandrul tocat fin.
Pasul 8. Stropește cu suc proaspăt de limetă și condimentează cu sare și piper.
Pasul 9. Umple tortillas de tacos cu peștele prăjit, adaugă deasupra ceapa marinată la rece, apoi salsa de mango.
Pasul 10. Presară coriandru tocat și brânză de capră sfărâmată, după preferințe.