Ingrediente
4
cepe mari, decojite și tăiate în felii subțiri
500 ml
supă concentrată de pui
500 ml
supă concentrată de oase de vită
4 linguri
unt
5 căței
usturoi, tocați
brânză de capră pentru topping
sare de mare și piper, după gust
Mod de preparare
Supa de ceapă, o emblemă a bucătăriei franceze, te îndeamnă la o călătorie culinară plină de savoare și căldură. Această rețetă simplă, dar rafinată, transformă ceapa într-o delicatesă ce te va încânta cu aromele sale bogate și textura sa catifelată.
- Topește untul într-o oală pe aragaz.
- Adaugă ceapa și amestecă până devine ușor caramelizată.
- Adaugă supele concentrate și usturoiul, presară cu sare și piper și lasă să fiarbă până dă în clocot.
- După ce a dat în clocot, lasă supa pe foc mic timp de 30-50 de minute.
- Servește supa fierbinte, cu brânza de capră ca topping.