Ingrediente
Mod de preparare
De la casual la elegantă, această supă cremă de ciuperci nu conține lactate, este ușor de făcut, are un gust uimitor și este deliciul iubitorilor de ciuperci. Plină de ciuperci și de arome fantastice, această rețetă vegană de supă cremă de ciuperci va deveni rapid noua ta favorită!
Pasul 1. Într-o oală mare, încinge ulei sau apă la foc mediu, călește ceapa si usturoiul timp de 5 minute.
Pasul 2. Adaugă ciupercile, cimbrul și vinul, fierbe timp de 5 minute.
Pasul 3. Adaugă supa de legume, adu supa la fiert, acoperă oala, redu focul și fierbe timp de 15 minute.
Pasul 4. În ultimele cinci minute, adaugă laptele de cocos sau smantana vegană și continuă să gătești timp de cinci minute.
Pasul 5. Amestecă amidonul de porumb cu apă rece. Adăuga în supă și amestecă frecvent timp de 1, 2 minute, până când supa se îngroașă ușor. Dacă supa este prea subțire, adăuga mai multă suspensie de amidon, după cum este necesar, până vei avea consistența dorită. Ia de pe foc și amestecă pătrunjelul.
Pasul 6. Asezonează cu sare și piper după gust și servește-o cu pâine rustică prăjită.
Cum să depozitezi resturile de supă:
Frigider: Păstrează supa rămasă în frigider timp de până la 4-5 zile, acoperită.
Congelator: Pentru a îngheța supa de ciuperci, las-o să se răcească complet. O poți împărți în porții mari, folosind recipiente sau pungi sigilate pentru congelator. O poți stoca la congelator până la 2-3 luni. Dezgheață supa la frigider, înainte de reîncălzire.
Reîncălzire:
Încălzește supa rămasă pe aragaz la foc mediu-mic. Sau la cuptorul cu microunde, câteva minute, amestecând-o din când în când.
Vino la Selgros pentru toate ingredientele necesare și transformă degustarea unei supe cremă de ciuperci delicioasă în pretextul ideal pentru o mică pauză în care să te bucuri de arome și amintiri.