Acasă Blog Culinar Sarmale Cu Piept de Rață

Sarmale cu piept de rață

Pasi de preparare

5

Ingrediente

250 g
orez arborio
10 foi
varză murată
350+ g
piept de rață
100 g
făină
50 g
amidon
1 buc.
păstârnac
250 g
mălai
30 g
cimbrișor
250 g
smântână lichidă 32%
250 g
spanac congelat
100 ml
ulei de floarea soarelui
150 g
unt
100 ml
untură de rață

Mod de preparare

Încearcă rețeta mai sănătoasă și delicioasă de sarmale cu piept de rață! Această rețetă de sarmale reinterpretate este inedită și plină de arome. Cu iz de preparat cu stele Michelin, această rețetă de sarmale cu piept de rață este elementul de surpriză de pe masa tradițională de Crăciun!

  1. Se dă pielea jos de pe pieptul de rață, se taie julien și se face jumări. Se taie pieptul cuburi și se călește în puțină grăsime de la jumări. Se asezonează cu sare și mix de piper. Se gătește până se elimină excesul de apă din carne. 
  2. Din 100 g unt, 250 g smântână și puțină sare se face un sos care se reduce până devine dens. 
  3. Într-o altă tigaie încinsă cu puțină grăsime de la jumări, se călește păstârnacul tocat mărunt, sare și piper. Când acesta își schimbă culoarea, se adaugă orezul, cimbru și se toarnă puțină supă de legume (stoc), aproximativ 100 ml. Se adaugă și pieptul de rață, se amestecă și se lasă să se răcească puțin. Se adaugă în umplutură 10 g de făină și 10 g amidon, să lege compoziția și se formează sarmalele. Se toarnă supa de legume (stoc) peste sarmale, se acoperă și se gătesc la cuptor timp de 1 oră la 120ᵒC. 
  4. Se pregătește mămăliga și se toarnă în forme de silicon. După ce se răcește și se întărește, se scoate din forme și se prăjește în unt, cât să se rumenească.
  5. Pentru puțină culoare , se pregătește o cloroflă din ulei cu verdețuri (mărar, pătrunjel, spanac), amestecate cu un blender și încălzite până la punctul de fierbere. La final se extrage clorofila.
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!