Acasă Blog Culinar Piept de Rață La Cuptor Cu Portocale Și Miere

Piept de rață la cuptor cu portocale și miere

Pasi de preparare

6

Ingrediente

3
piepți de rață
1 linguriță
de sare
1 linguriță
de piper
3 linguri
de miere
200 ml
suc de portocale proaspăt stors

Mod de preparare

Nu ezita să încerci această rețetă de piept de rață la cuptor cu portocale și miere, iar, daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 250°C. 

Pasul 2. Pune pieptul de rață, cu pielea deasupra, pudrat cu sare și piper, într-o tava antiaderentă, la cuptor, timp de 15 minute. 

Pasul 3. Scoate tava, întoarce pieptul de rață și mai lasă-l la cuptor timp de 15 minute, la 180°C.

Pasul 4. Între timp, amestecă sucul de portocale și mierea într-o cratiță și lasă la foc mare, pe aragaz, timp de un minut. 

Pasul 5. Scoate pieptul de rață din tavă și toarnă sosul de portocale în zeama lăsată de carne. 

Pasul 6. Pune tava pe aragaz și lasă să se reducă sosul la jumătate. 

Servește pieptul de rață îmbrăcat în sosul de portocale.