Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă de pește spadă la cuptor cu legume este sănătoasă și echilibrată.
Cele mai bune ingrediente pentru această rețetă de pește spadă la cuptor cu legume mediteraneene se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.
Pasul 1. Spală vinetele, taie-le felii, sărează-le și lasă-le la scurs timp de 30 de minute.
Pasul 2. Spală dovlecelul și taie-l în cuburi.
Pasul 3. Spală roșiile, iar pe cele mai mari, taie-le în jumătăți.
Pasul 4. Toacă usturoiul.
Pasul 5. Clătește vinetele de apă și taie-le cuburi.
Pasul 6. Încălzește două linguri de ulei de măsline într-o cratiță, adaugă usturoiul și gătește 30 de secunde.
Pasul 7. Adaugă vinetele și dovleceii și călește legumele timp de două minute, apoi pune roșiile și măslinele în cratiță.
Pasul 8. Gătește totul timp de cinci minute, pune sare, piper și rozmarin și ia de pe foc.
Pasul 9. Spală și usucă peștele și pune-l într-o tavă, pe hârtie de copt, uns cu restul de ulei și presărat cu sare și piper.
Pasul 10. Dă la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru un sfert de oră.
Servește peștele fierbinte, alături de garnitura de legume.