Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Într-o oală încăpătoare se încălzește apa.
Pasul 2. Atunci când începe să clocotească, se adaugă sare și apoi se pun pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Pasul 3. Între timp, se înfierbântă uleiul de măsline și untul într-o tigaie mare la foc mic.
Pasul 4. Se adaugă usturoiul mărunțit și coaja de lămâie, amestecând timp de aproximativ un minut, până când usturoiul se rumenește ușor fără să se ardă.
Pasul 5. Se adaugă și sucul de lămâie și se lasă sosul să fiarbă timp de 2-3 minute, amestecând constant.
Pasul 6. Pastele se scurg și se păstrează o cană din apa în care au fiert.
Pasul 7. Se pun peste sosul de lămâie din tigaie, se adaugă cimbrul și se amestecă bine.
Pasul 8. Dacă pastele sunt prea uscate, se poate adăuga puțină apă rămasă de la fierbere sau, opțional, vin alb, până la obținerea consistenței dorite.
Se servesc imediat