Acasă Blog Culinar Pastă Laksa

Pastă Laksa

Pasi de preparare

3

Ingrediente

3-5
ardei iuți uscați
2 linguri
de creveți uscați
3-5
șalote tocate grosier
4
căței de usturoi
3
linguri de galangal tocat mărunt (se poate înlocui cu ghimbir, dar gustul se va schimba)
2 legături
de lemongrass, tocate mărunt
2 lingurițe
de turmeric pudră
1 lingură
pastă de creveți (sau sos de creveți)
2 lingurițe
de coriandru măcinat
1 linguriță
de chimion măcinat (a nu se confunda cu chimenul)
1 linguriță
de boia dulce
3 linguri
de ulei de arahide sau de cocos

Mod de preparare

Pasul 1. Lasă la înmuiat ardeii și creveții uscați în apă fierbinte timp de 20 de minute.

Pasul 2. După ce s-au rehidratat, pune toate ingrediente, cu excepția uleiului, într-un blender și mărunțește-le până se formează o pastă.

Pasul 3. Adaugă uleiul în mod treptat și continuă să amesteci până la omogenizarea amestecului. Chiar dacă mirosul și gustul ți se vor părea prea puternice, nu uita că ele se vor echilibra deplin atunci când vei folosi pasta la gătirea supei.

Dacă ești bucătar profesionist sau doar pasionat de bunătățuri dintre cele mai alese, nu uita să soliciți cardul Selgros. Îl poți obține fie la birourile de informații pentru clienți din magazine sau completând formularul din aplicația Selgros.