Acasă Blog Culinar Papanași Cu Smântână Și Dulceață

Papanași cu smântână și dulceață

Pasi de preparare

5

Ingrediente

250 g
brânză de vaci
250 g
făină
1/2 linguriță
sare
1 linguriță
de scorțișoară
1 linguriță
praf de copt
1
plic de zahăr vanilat
2
ouă
coajă de lămâie
ulei pentru prăjit
dulceață la alegere

Mod de preparare

Un desert clasic, nelipsit din meniul restaurantelor tradiționale și nu numai. Acum îl poți pregăti și la tine în bucătărie.

Pasul 1. Amestecă, într-un castron, brânză cu sare, zahărul vanilat, scorțișoara și coaja de lămâie.

Pasul 2. Adaugă ouăle bătute și făina cernută cu praful de copt. Aluatul obținut trebuie să fie moale, nelipicios.

Pasul 3. Împarte aluatul în cinci. Din fiecare parte, creaza o bilă mai mică: moțul papanașilor. Din restul de aluat, creează un covrig mai gros.

Pasul 4. Încinge uleiul într-un vas de fontă și prăjește papanașii pufoși pe ambele părți, până se rumenesc.

Pasul 5. Scoate-i pe șervete de bucătărie, pentru a se scurge excesul de ulei.

Servește-i calzi, cu smântână și dulceață.