Ingrediente
Mod de preparare
Un desert clasic, nelipsit din meniul restaurantelor tradiționale și nu numai. Acum îl poți pregăti și la tine în bucătărie.
Pasul 1. Amestecă, într-un castron, brânză cu sare, zahărul vanilat, scorțișoara și coaja de lămâie.
Pasul 2. Adaugă ouăle bătute și făina cernută cu praful de copt. Aluatul obținut trebuie să fie moale, nelipicios.
Pasul 3. Împarte aluatul în cinci. Din fiecare parte, creaza o bilă mai mică: moțul papanașilor. Din restul de aluat, creează un covrig mai gros.
Pasul 4. Încinge uleiul într-un vas de fontă și prăjește papanașii pufoși pe ambele părți, până se rumenesc.
Pasul 5. Scoate-i pe șervete de bucătărie, pentru a se scurge excesul de ulei.
Servește-i calzi, cu smântână și dulceață.