Ingrediente
Mod de preparare
Specifici zonei Moldovei, acești papanași au un gust mult mai puternic de brânză, sunt ușori și pufoși. Mai mult, pot fi consumați și calzi, și reci.
Pasul 1. Cu un tel, bate spumă ouăle cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul. Bate până când acesta din urmă se dizolvă.
Pasul 2. Adaugă brânza de vaci bine scursă, restul de sare, apoi amestecă bine compoziția.
Pasul 3. Cerne făina cu praful de copt peste compoziția de brânză, alături de vanilie și coaja rasă de citrice.
Pasul 4. Amestecă până când aluatul este moale, ușor de modelat, nelipicios.
Pasul 5. Cu mâinile umede, ia câte o lingură de aluat și formează, la fel ca la chifteluțe, papanașii.
Pasul 6. Încinge câteva linguri de ulei într-o tigaie și prăjește pe rând papanașii cu brânză.
Pasul 7. Lasă-i să se rumenească pe o parte, apoi întoarce-i.
Pasul 8. Când sunt frumos rumeniți, scoate-i pe prosoape de hârtie.
Servește papanașii presărați cu zahăr pudră vanilat.