Acasă Blog Culinar Papanași Copti

Papanași copti

Pasi de preparare

5

Ingrediente

2
ouă
200 g
brânză de vaci (sau ricotta)
6 linguri
smântână
4 linguri
griș
2 linguri
unt topit (ulei de măsline)
1 linguriță
praf de copt
1 lingură
sirop de agave sau de arțar

Mod de preparare

Niște papanași pufoși, delicioși, dar și puțin mai altfel. De această dată, nu sunt prăjiți, ci copți, ceea ce îi face o variantă mai sănătoasă la papanașii tradiționali.

Pasul 1. Amestecă ouăle bătute spumă cu brânza și siropul de arțar sau de agave. Poți înlocui siropul cu o lingură de zahăr.

Pasul 2. Adaugă grișul și untul topit și răcit (sau uleiul de măsline), apoi smântâna și praful de copt.

Pasul 3. Amestecă totul până la omogenizare.

Pasul 4. Pregătește o formă de cuptor specială (pentru gogoși americane) sau, în lipsa acesteia, poți folosi chiar una pentru brioșe (evident, în acest caz, nu vor avea forma obișnuită, dar vor fi la fel de delicioși).

Pasul 5. Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace papanasii pufoși cu brânză timp de 30 de minute.

Servește-i calzi, cu smântână și dulceață la alegere.