Acasă Blog Culinar Pâine de Casă de La Chef Bogdan Cozma

Pâine de casă de la chef Bogdan Cozma

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 kg
făină 550
500 ml
apă
25 g
drojdie
25 g
sare
15 g
zahăr/miere de albine
100 ml
ulei

Mod de preparare

Delicioasă, savuroasă, pufoasă, ușor de pregătit. Încearc-o și tu! Nu vei fi dezamăgit.

Pasul 1. Intr-un vas, amestecă drojdia cu apa, sarea, zahărul și jumătate din cantitatea de făină.

Pasul 2. Lasă maiaua deoparte timp de 15-20 de minute, pentru a se activa drojdia.

Pasul 3. Amestecă restul de făină și frământă un aluat omogen.

Pasul 4. La final, adaugă uleiul și continuă să frămânți 3-5 minute.

Pasul 5. Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă pâinea la dospit, timp de 45 de minute.

Pasul 6. Scoate aluatul pe blatul de lucru, mai frământă-l o dată, acoperă-l cu un prosop și lasă-l iar la dospit, timp de 25-30 de minute.

Pasul 7. Formează cele două pâini și dă-le la cuptor, la 180°C, timp de 35 de minute.