Ingrediente
Mod de preparare
Delicioasă, savuroasă, pufoasă, ușor de pregătit. Încearc-o și tu! Nu vei fi dezamăgit.
Pasul 1. Intr-un vas, amestecă drojdia cu apa, sarea, zahărul și jumătate din cantitatea de făină.
Pasul 2. Lasă maiaua deoparte timp de 15-20 de minute, pentru a se activa drojdia.
Pasul 3. Amestecă restul de făină și frământă un aluat omogen.
Pasul 4. La final, adaugă uleiul și continuă să frămânți 3-5 minute.
Pasul 5. Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă pâinea la dospit, timp de 45 de minute.
Pasul 6. Scoate aluatul pe blatul de lucru, mai frământă-l o dată, acoperă-l cu un prosop și lasă-l iar la dospit, timp de 25-30 de minute.
Pasul 7. Formează cele două pâini și dă-le la cuptor, la 180°C, timp de 35 de minute.