Ingrediente
Mod de preparare
Minciunelele se prepară cu smântână, dar și cu iaurt vor fi cel puțin la fel de bune, mai ales dacă vei opta pentru un iaurt gras. Au o formă specifică de fundiță, pot fi mai mici sau mai mari, după preferință. Se fac repede, fiind bune și calde, și reci.
Pasul 1. Într-un vas, amestecă toate ingredientele.
Pasul 2. Omogenizează bine. Va rezulta un aluat care seamănă cu cel pentru tăiței, dar ceva mai moale.
Pasul 3. Întinde o foaie de cel mult doi centimetri grosime și taie dreptunghiuri cu un cuțit zimțat.
Pasul 4. Se face o crestătură la mijloc și unul din capete se trece prin aceasta, formand „fundițele”.
Pasul 5. Se prăjesc în ulei incins. Sunt gata foarte repede.
Pasul 6. Se scot pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de ulei și se pudrează cu zahăr din belșug pentru că aluatul nu conține deloc zahăr.