Acasă Blog Culinar Magiritsa, Supa Cremă de Ciuperci Grecească

Magiritsa, supa cremă de ciuperci grecească

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1
salată romana, tocată
1,75 kg
spanac, tocat
1,1 kg
ciuperci albe
3 bucăți
de praz, feliat
1 legătură
de fenicul, pătrunjel, mentă, tocate mărunt
8
cepe verzi, tocate mărunt
1/3 ceașcă
orez
1/3 cană
suc de lămâie
1/2 cană
ulei de măsline
1 1/2 linguri
făină de porumb
sare și piper

Mod de preparare

O supă de ciuperci sătioasă, puțin diferită. Magiritsa este un fel de mâncare tradițional grecesc, servit în perioada Postului Mare și este considerată a fi cea mai bună masă pentru a ușura treptat sistemul digestiv înapoi la obiceiurile sale alimentare obișnuite, după perioada de post. În mod tradițional, se face cu miel, verdeață, ierburi proaspete și se drege cu un sos de ouă și lămâie, dar această versiune folosește ciuperci în loc de carne și făină de porumb pentru a crea textura dată de ou.

Pasul 1. Pune spanacul și salata verde într-o oală mare cu puțină apă fiartă și presează-le ușor cu o spatulă, până când se ofilesc.

Pasul 2. Adaugă ciupercile, prazul, ceapa și ierburile aromatice.

Pasul 3. Toarnă puțină apă clocotită sau supă de legume, doar cât să acopere ingredientele și lasă supa de ciuperci să fiarbă.

Pasul 4. Când este gata, toarnă uleiul de măsline și zeama de lămâie și condimentează cu sare si piper.

Pasul 5. Într-un castron, combină făina de porumb cu 5 linguri de supă.

Pasul 6. Toarnă ușor amestecul în supă, amestecând.

Pasul 7. Mai lasă la fiert până se îngroașă supa, apoi ia-o de pe foc.