Acasă Blog Culinar Gogoși Cu Iaurt Și Apă Minerală

Gogoși cu iaurt și apă minerală

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 kg
făină
1
plic de drojdie uscată
1/2 linguriță
de sare
400 ml
apă minerală
100 ml
iaurt gras sau lapte acru
100 g
zahăr tos
arome dupa gust
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Și această rețetă de gogoși cu iaurt și apă minerală este una simplu de preparat. Aceasta este o rețetă de gogoși cu iaurt și drojdie. Exact aşa se prepară și rețeta de gogoși cu lapte acru.

Pasul 1. Toate ingredientele se pun împreună într-un vas.

Pasul 2. Se amestecă cu o spatulă, apoi se frământă aluatul circa 10-15 minute. Dacă se lipește de mână, adaugă puțină grăsime (ulei sau unt topit și sleit).

Pasul 3. După acest interval se lasă la dospit pentru circa 60 de minute sau până își dublează volumul.

Pasul 4. Întinde aluatul pe o planșetă de lucru, într-o foaie de circa 1,5 cm grosime.

Pasul 5. Decupează gogoși fie cu paharul, fie cu un cuțit (este mai economicos și mai rapid) și formează inele.

Pasul 6. Lasă gogoșile formate la crescut încă 10-15 minute înainte să le prăjești în baie de ulei fierbinte.

Pasul 7. Se scurg bine și se pudrează cu zahăr. Se servesc imediat.

Dacă îți dorești mereu cele mai bune ingrediente, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.