Acasă Blog Culinar File de Ton La Tigaie În Sos de Portocale

File de ton la tigaie în sos de portocale

Pasi de preparare

4

Ingrediente

1 felie
ton congelat (aprox. 100 g)
250 ml
suc de portocale
1 legătură
sparanghel
2 buc.
lime
2 buc.
lămâi
2 buc.
portocale
50 g
muștar
50 g
miere de albine
250 ml
ulei de floarea soarelui
1 legătură
pătrunjel
1 legătură
mărar
1 caserolă
busuioc
50 g
icre de somon
piri piri

Mod de preparare

Fileul de ton este un ingredient deosebit, apreciat pentru textura lui fermă și gustul delicat, dar intens. Acest pește, cunoscut pentru carnea sa de calitate superioară, se remarcă prin versatilitatea sa în bucătărie, fiind potrivit pentru o varietate de preparate, de la grătar, la sushi și tartar.

Dacă îți dorești să aduci un strop de prospețime la masa ta, te invit să încerci această rețetă delicioasă de file de ton la tigaie cu sos de portocale și sparanghel. Preparatul lui Chef Bogdan Cozma combină perfect arome mediteraneene cu ingrediente proaspete și aromate și este ideal pentru a impresiona la o cină specială sau pentru a te răsfăța într-o seară obișnuită.

Imaginează-ți fileul de ton la tigaie, suculent și frumos rumenit, care se alătură sparanghelului crocant, gătit cu un strop de ulei de măsline și aromat cu lime și piri piri. Acest preparat este completat de un sos de portocale redus, cu un amestec de lămâie, miere și muștar, adus la perfecțiune cu icre de somon și verdeață proaspătă.

E simplu să prepari această rețetă de pește, care te va surprinde cu echilibrul de arome și texturi. Așadar, vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie, pașii pentru preparare și bucură-te de o masă savuroasă.

  1. Sparanghelul se spală, se curăță și se gătește în tigaie cu ulei de măsline, se adăugă sare și piper, coajă rasă de lime și piri piri. 
  2. Într-o crăticioară se reduce sucul de portocale. Se adaugă felii de portocale, un praf de sare și se lasă să dea în clocot. 
  3. Într-o cană gradată se adaugă zeamă de lămâie și portocală, sare, miere, muștar și ulei de măsline și emulsionăm. Apoi se adaugă mărarul, pătrunjelul, busuiocul tăiat mărunt și icrele de somon. 
  4. Tonul dezghețat se tapetează bine cu un șervețel, după care se gătește în tigaia încinsă cu foarte puțin ulei de măsine. La final, se monteză pe farfurie.

Bucură-te de o experiență culinară completă acasă! Descoperă ingredientele proaspete și promoțiile noastre, special concepute pentru tine.