Acasă Blog Culinar Chec - Reteta Veche

Chec - reteta veche

Pasi de preparare

8

Ingrediente

350 g
făină albă
330 g
zahăr
1 lingură
praf de copt
1/2 lingură
bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță
sare
200 g
margarină moale
3
ouă mari
180 ml
lapte
2 lingurițe
extract de vanilie

Mod de preparare

O rețetă simplă, colorată, cu o textură ușoară, care poate face deliciul invitaților copiilor tăi la o petrecere, dar și al adulților care vor dori, poate, să copilărească și ei puțin, măcar pentru o zi.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 170°C și tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară.

Pasul 2. Cerne într-un bol făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Pasul 3. Adaugă ouăle (la temperatura camerei), laptele, vanilia și margarină moale.

Pasul 4. Bate cu un mixer la viteză minimă, până la omogenizare. Mărește viteza și mai bate timp de 30 de secunde, pana cand compozitia este netedă.

Pasul 5. Transferă aluatul in tava de copt și nivelează cu o spatulă.

Pasul 6. Coace timp de 45-50 de minute, până când checul devine auriu și se simte elastic la atingere.

Pasul 7. Lasă la răcit, apoi răstoarnă-l cu atenție.

Pasul 8. Stropește-l din plin cu o glazură simplă din apă și zahăr pudră, apoi decorează-l cu confetti colorate, din zahăr.