Ingrediente
Mod de preparare
Acest chec marmorat de casă este pufos și cu o deosebită aromă de unt. O rețetă
ușoară, care, la fiecare îmbucătură, aduce cu ea gustul fin de ciocolată.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
Pasul 2. Unge o tavă cu puțin unt.
Pasul 3. Cerne făina cu praful de copt, apoi adaugă sarea.
Pasul 4. Cu un mixer, amestecă bine untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle unul câte unul.
Pasul 5. Adaugă vanilia și, treptat, și făina și amestecă bine compoziția.
Pasul 6. Împarte aluatul în două și amestecă bine pudra de cacao în prima dintre ele.
Pasul 7. Toarnă compoziția simplă în tavă, apoi și pe cea cu cacao. Cu un cuțit de bucătărie, prin mișcări ușoare în forma literei S, amestecă aluatul cu cacao în cel simplu.
Pasul 8. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute.
Dacă checul tău se rumenește prea repede, la mijlocul perioadei de coacere, acoperă tava cu hârtie de copt. Testează cu o scobitoare la mijlocul checului, pentru a verifica dacă este copt.
Pasul 9. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit la temperatura camerei.