Ingrediente
Mod de preparare
Tăiat cuburi, lângă un vin rece și sec, sau felii, pentru un picnic sau un prânz ușor, acest chec sărat este o rețetă simplă și versatilă. Poți să înlocuiești roșiile, mozzarella și busuiocul, de exemplu, cu măsline, șuncă și oregano.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pasul 2. Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.
Pasul 3. Amestecă făina și praful de copt.
Pasul 4. Separat, bate ouăle cu laptele și uleiul.
Pasul 5. Amestecă toate ingredientele între ele, iar la final, adaugă mozzarella, brânza Cheddar, roșiile uscate tocate și busuiocul.
Pasul 6. Toarnă compoziția în tavă, presară puțin busuioc tocat deasupra și dă la cuptor aproximativ 45 de minute, până când este frumos rumenit.
Pasul 7. Lasă-l să se răcească pentru a putea fi feliat mai ușor.