Acasă Blog Culinar Chec Cu Ciocolată

Chec cu ciocolată

Pasi de preparare

8

Ingrediente

150 ml
lapte
125 g
unt
500 g
zahăr
2 linguri
cacao
4
ouă
200 g
făină albă
1 plic
praf de copt
1/2 linguriță
esență de portocale
1/4 linguriță
esență de mentă

Mod de preparare

Asemănător verișoarei lui din America, renumita brownie, acest chec este la fel de pufos și delicat, dar are arome subtile de mentă și portocală. Cine poate să-i reziste?

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Unge cu puțin unt două tăvi și tapetează-le cu hârtie de copt.

Pasul 3. Pune, într-o oală potrivită, laptele, untul, zahărul, cacaua și esențele de mentă și portocale și lasă-le pe aragaz, la foc mic.

Pasul 4. Amestecă până când zahărul se topește, iar compoziția este omogenă și lucioasă. Păstrează 20 de linguri din această glazură, pentru a decora, la final, checurile.

Pasul 5. Bate bine ouăle cu un mixer, apoi, treptat, încorporează restul din compoziția cu cacao.

Pasul 6. La final, adaugă făina cernută cu praful de copt si amestecă bine până la omogenizare.

Pasul 7. Toarnă compoziția în tăvi și lasă la copt aproximativ 40 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Pasul 8. Scoate checurile din tăvi și toarnă deasupra glazura păstrată, apoi lasă-le la răcit.

Cum fiecare prăjitură pe care o faci îți hrănește și pasiunea pentru gătit, intră în universul Selgros și cultivă-ți pasiunea pentru bunătățuri!