Acasă Blog Culinar Ceviche de Doradă

Ceviche de doradă

Pasi de preparare

7

Ingrediente

2
fileuri doradă fără piele
sare de mare
1
ceapă roșie
1
ardei iute chili
ulei de măsline
coajă de lămâie verde
coajă de portocală
30 g
ghimbir proaspăt
puțină tabască (după gust)
180 g
suc proaspăt de lămâie verde
100 g
suc proaspăt de portocale
Pentru decor:
flori comestibile
microplante

Mod de preparare

Proaspăt, numai bun pentru o zi caldă de vară sau oricând dorești să îți faci o mică plăcere.

Pasul 1. Pregătește o marinadă din sucul și coaja de citrice, ghimbirul ras foarte fin, ardeiul iute tocat mărunt și sare.

Pasul 2. Taie ceapa roșie în felii foarte subțiri, apoi las-o într-un vas cu apă și sare, timp de 2 ore.

Pasul 3. Cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie peștele cuburi potrivite, acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la rece.

Pasul 4. Înainte de servire, amestecă peștele cu marinada, potrivește de sare și piper.

Pasul 5. În acest moment, adaugă și puțin ulei de măsline, pentru gust.

Pasul 6. Scurge bine și ceapa și presar-o deasupra peștelui.

Pasul 7. Decorează cu flori comestibile și microplante.

Se servește imediat și foarte proaspăt.