Ingrediente
Mod de preparare
Căpșuni cu ciocolată și bezea moale la grătar: versiunea superioară a rețetei clasice. Deși nu este tradițională, are un gust deosebit și îți va bucura papilele gustative. Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii.
Pasul 1. Preîncălzește grill-ul sau pune o tigaie cu grill pe foc mediu;
Pasul 2. Pune, pe bețe de frigărui, bucăți de căpșuni, chec și bezele moi.
Pune aceste bețe pe grătar și lasă-le până se coace checul, iar bezelele devin aurii, 1-2 minute pe fiecare parte.
Repetă operațiunea pentru toate fructele, bezelele și checul.
Pune apoi bețele cu bezele, căpșuni și chec pe un platou sau pe o hârtie de copt (sau cerată).
Pasul 3. Separat, pune, într-un vas rezistent, ciocolata la topit, la microunde, pentru un interval de 15 secunde. Repetă de 4-7 ori, până se topește toată.
Crema de ciocolată nu trebuie să fie fierbinte, ci călduță. Dacă este prea caldă, va duce la degradarea căpșunilor.
Adaugă uleiul de cocos și amestecă bine.
Pasul 4. După ce crema de ciocolată s-a răcit ușor, decorează cu ea bețele cu bezele, căpșuni și chec.
Se servește imediat după pregătire.