Acasă Blog Culinar Căpșuni În Ciocolată

Căpșuni în ciocolată

Pasi de preparare

9

Ingrediente

400 g
căpșune proaspete de dimensiune medie, cât mai coapte, cu o nuanță rubinie;
300 g
cipsuri de ciocolată neagră și albă
ulei de avocado

Mod de preparare

Căpșunile în ciocolată sunt un desert la care puțini rezistă. Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pentru a obține căpșuni în ciocolată.

Pasul 1. Pune cipsurile de ciocolată într-un bol rezistent, la cuptorul cu microunde;

Pasul 2. Lasă timp de 2-3 minute, câte 30 de secunde. După fiecare sesiune de 30 de secunde, amestecă. Dacă pui un timp mai mare, riști să arzi ciocolata;

Pasul 3. După ce s-a topit, adaugă o lingură de ulei de avocado și amestecă bine;

Pasul 4. Repetă pentru ciocolata albă;

Pasul 5. Când s-a mai răcit, scufundă fiecare căpșună în ciocolată. Ține-o de codița verde;

Pasul 6. Așază căpșunele pe hârtie de copt;

Pasul 7. Le poți decora cu biscuiți pisați, nuci, fistic sau alte semințe;

Pasul 8. Dă căpșunile cu ciocolată la frigider, timp de 2-3 ore;

Ca o alternativă, poți înlocui căpșunile cu felii de portocală sau uleiul de avocado cu unt de arahide;
Evită să folosești ciocolată cu umplutură de cremă. Alege fulgi de ciocolată sau o ciocolată de calitate;
Uleiul oferă strălucire ciocolatei și o face mai puțin fragilă, atunci când se întărește la frigider.

Pasul 9. Scoate-le cu 10 minute înainte de consum