Ingrediente
Mod de preparare
O rețetă delicată, ce te duce cu gândul până în frumoasa Italie. La o cafea sau, de ce nu, la micul dejun, alături de o cană cu lapte, brioșele cu ciocolată nu se demodează niciodată.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
Pasul 2. Amestecă făina, praful de copt, pudra de cacao și zahărul.
Pasul 3. Taie ciocolata bucăți și adaug-o peste amestecul de făină.
Pasul 4. Bate oul cu smântâna, uleiul și laptele.
Pasul 5. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până vei avea un aluat fin, păstos.
Pasul 6. Umple formele uniform și lasă-le în cuptor pentru circa 20 de minute, apoi scoate-le și lasă-le să se răcorească.
Pasul 7. Bate brânza mascarpone cu pudra de espresso, cu amaretto și cu cele două linguri de zahăr brun.
Pasul 8. Decorează brioșele cu această cremă și presară biluțe de ciocolată.