Acasă Blog Culinar Banana Bread Fără Zahăr

Banana bread fără zahăr

Pasi de preparare

6

Ingrediente

4
banane bine coapte
3
ouă
150 ml
chefir (sau iaurt de băut)
50 g
unt topit
250 g
făină
2 lingurițe
bicarbonat

Mod de preparare

Ai câteva banane coapte, care se innegresc în coșul de fructe? Iată ce ai putea să faci cu ele: un desert savuros și sănătos, asemănător cu un chec clasic la exterior și cu un carrot cake la interior. 

Pasul 1. Încălzește cuptorul la 180°C.
Pasul 2. Pasează bananele, adaugă ouăle, chefirul, untul topit și amestecă.
Pasul 3. Amestecă apoi făina cu bicarbonatul.
Pasul 4. Adaugă făina și încorporeaz-o în aluat.
Pasul 5. Apoi adaugă și nucile tocate.
Pasul 6. Toarnă aluatul într-o tavă de chec, cu hârtie de copt, și lasă la cuptor timp de 45-50 de minute.

Lasă prăjitura banana bread fără zahăr să se răcească și savureaz-o alături de cei dragi.