Acasă Blog Culinar Vită Cu Ciuperci Și Smântână

Vită cu ciuperci și smântână

Pasi de preparare

10

Ingrediente

1 1/2 kg
fâșii carne fragedă de vită
250 g
ciuperci proaspete, feliate
2
cepe medii, tăiate julien
1/4 cană
unt
1/2 linguriță
sare
1
cățel de usturoi (tocat mărunt)
1 linguriță
sos Worcestershire
1 1/2 cană
supă de vită
1 1/4 cană
făină albă
1 1/2 cană
smântână

Mod de preparare

O variantă asemănătoare celei clasice de vită Stroganoff, acest preparat este mereu, fără îndoială, o alegere potrivită pentru prânz sau cină, acompaniat de un pahar de vin roșu.

Pasul 1. Gătește ciupercile, ceapa și usturoiul în unt, la foc mediu. 

Pasul 2. Amestecă ocazional, până când ceapa devine fragedă. 

Pasul 3. După ce legumele s-au călit, scoate-le din tigaie, apoi adaugă fâșiile de carne de vită și lasă-le până se rumenesc. 

Pasul 4. Adaugă jumătate din cantitatea de supă de vită și sosul Worcestershire. 

Pasul 5. Adu la punctul de fierbere și redu focul. 

Pasul 6. Acoperă vasul cu un capac și lasă să fiarbă 15 minute. 

Pasul 7. Amestecă făina cu restul de supă și adaugă-le peste vită. 

Pasul 8. Amestecă, apoi toarnă și compoziția de ciuperci și ceapă. 

Pasul 9. Adu-le la punctul de fierbere, continuând să amesteci. 

Pasul 10. La final, adaugă și smântâna, având grijă ca sosul să fie fierbinte, fără să fiarbă.

O poți servi cu tăiței sau cu o garnitură de cartofi.