Ingrediente
Mod de preparare
Un fel de mâncare mai degrabă potrivit pentru sezonul rece, varza cu cârnați poate fi servită la prânz, alături de tradiționala mămăliguță.
Pasul 1. Cu 30 de minute înainte de a prepara varza, clătește-o în apă rece de mai multe ori, apoi pune-o la scurs într-o strecurătoare.
Pasul 2. Taie cârnații afumați și baconul în felii.
Pasul 3. Încălzește uleiul într-o cratiță mare și rumenește baconul pe ambele părți.
Pasul 4. Scoate șunca din tigaie și, în grăsimea rămasă, rumenește ceapa tocată mărunt.
Pasul 5. Adaugă bulionul, apa, jumătate din varza acră tocată, baconul, restul de varză, cârnații și condimentele.
Pasul 6. Adu la punctul de fierbere și gătește la foc mic, timp de cel puțin o oră, o oră și jumătate.
Se servește fierbinte.