Acasă Blog Culinar Tort Duet Cu Mousse de Ciocolată Și Zmeură

Tort Duet cu mousse de ciocolată și zmeură

Pasi de preparare

11

Ingrediente

Pentru blat:

2
ouă
60 g
zahăr tos
45 g
făină
15 g
cacao
1 praf
sare

Pentru mousse de ciocolată

225 g
ciocolată
180 ml
lapte
225 ml
smântână
3 g
gelatină foi

Pentru mousse de zmeură

150 g
piure de zmeură
90 g
zahăr
7 g
gelatină
250 g
smântână
1 păstaie
vanilie

Pentru decor

fructe proaspete
frunze de mentă

Mod de preparare

Încearcă rețeta delicioasă de tort Duet cu mousse de ciocolata și mousse de zmeură! Această rețetă de tort este super-ușor de preparat și pe gustul tuturor. Lejer și cremos, acest desert va fi un succes la mesele festive!

Pentru blat:

  1. Se spumează bine cu mixerul ouăle cu zahărul.
  2. Se cern împreună ingredientele uscate: făină, cacao și sare, încorporându-se cu o spatulă în compoziția de ou.
  3. Se toarnă în inel (24 cm) și se coace la 175°C pentru 10–12 minute, lasându-se apoi la răcit.

Pentru mousse de ciocolată: 

  1. Se hidratează gelatina în apă foarte rece.
  2. Se fierbe laptele și se toarnă peste ciocolata tăiată bucățele, amestecând până se obține „o cacao cu lapte” , apoi se adaugă gelatina hidratată și scursă de apă.
  3. Se omogenizează și se lasă la răcit până ajunge la 35-40°C, timp în care se bate smântâna până se obține o frișcă moale, care se încorporează în ciocolată, apoi se toarnă peste blat.

Pentru mousse de zmeură:

  1. Se pregătește piureul din fructe proaspete sau congelate, care se pun la fiert cu zahăr, până se începe să se îngroașe.
  2. Cât timp se răcește piureul, se pune gelatina la hidratat în apă foarte rece.
  3. După ce se trece piureul printr-o sită, acesta se aduce din nou la punctul de fierbere și se adaugă gelatina. Se amestecă până se topește gelatina și se lasă la răcit.
  4. Se bate frișca moale, adăugându-se miezul păstăii de vanilie și se încorporează în piureul de zmeură.

Asamblare:

  1. Se scoate blatul din inel, se așează o folie de acetofan în acesta, se pune înapoi blatul și se toarnă mousse-ul de ciocolată. Se nivelează și se lasă la răcit. Se adaugă mousse-ul de zmeură, se nivelează și se lasă din nou la răcit. Se scoate de la rece și se decorează cu fructe proaspete și frunze de mentă.

Explorează ofertele noastre speciale la ingrediente proaspete și de calitate și creează preparate demne de un adevărat chef.