Ingrediente
Mod de preparare
Este cel mai bun Stroganoff vegan de ciuperci pe care-l vei gusta vreodată. Este atât de aromat și cremos, nici nu-ți va veni a crede că nu conține lactate, iar combinația de ciuperci îi va oferi acel gust umami.
Pasul 1. Pregătește ciupercile: taie-le felii sau rupe-le, după caz (ciupercile pleurotus și maitake sunt mai ușor de rupt).
Feliază (nu foarte subțire) partea albă a prazului.
Pasul 2. Ideală, pentru această rețetă, este o oală de fontă emailată. Încălzește-o la foc mediu spre mare, apoi adaugă uleiul de măsline. După ce acesta s-a încins, adaugă prazul și ciupercile și gătește, amestecând din când în când, aproximativ 10 minute, până când ciupercile sunt rumenite frumos.
Redu focul la mediu și adaugă usturoiul, cimbrul și sarea.
Pasul 3. În timp ce ciupercile se gătesc, pregătește sosul: într-un castron mediu, amestecă supa de legume, sosul tamari (sau de soia), sosul Worcestershire (opțional) și făina, toarnă-le peste ciuperci și amestecă bine, până nu mai sunt cocoloașe.
Adaugă apoi vinul și, cu o lingură de lemn, deglasează tigaia și fierbe 3 minute, până când vinul se evapora parțial. Adu flacăra la minim, toarnă laptele de cocos, pasta de tahini, drojdia nutrițională, sarea și boiaua.
Lasă la fiert până când sosul se îngroașă și devine cremos.
Amestecă apoi și muștarul Dijon.
Pasul 4. Fierbe pastele conform instrucțiunilor și adaugă-le, împreună cu mărarul tocat, în sosul Stroganoff.
Servește imediat.