Acasă Blog Culinar Stridii Crude Cu Sos Mignonette

Stridii crude cu sos Mignonette

Pasi de preparare

4

Ingrediente

12-14
stridii medii sau 18-20 mici
1
șalotă mică, tocată foarte mărunt (se poate înlocui cu ceapă roșie)
75 ml
oțet de vin alb sau roșu de calitate
1 linguriță
rasă de piper râșnit grosier
1
vârf de cuțit de sare, după gust
1
vârf de cuțit de zahăr, după gust

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol se amestecă până la omogenizare șalota mărunțită cu oțetul, piperul, sarea și zahărul și se dă la frigider pentru o oră.

Pasul 2. Stridiile se spală și se curăță bine, se desfac, se taie mușchiul pentru a le desprinde de cochilie și se lasă în valva inferioară, așezându-se pe un pat de gheață.

Pasul 3. Peste fiecare stridie se pune o lingură de sos Mignonette și se servește.

Pasul 4. În funcție de preferințe, oțetul de vin se poate amesteca cu oțet de orez pentru un plus de dulceață. În acest caz, se poate renunța la zahăr

Dorești să pregătești și alte rețete cu stridii? Accesează secțiunea de retete Selgros și găsește inspirația de care ai nevoie pentru a-ți uimi invitații la următoarea ta masă festivă.