Ingrediente
12 felii
pâine albă toast
4 buc.
ouă
150 ml
lapte
150 ml
cafea
nucșoară
scorțișoară
1 păstaie
vanilie
50 g
unt
4 buc.
banane
100 g
unt de arahide
sirop de arțar
Mod de preparare
Chef Laura Eremia ne prezintă o rețetă cu cafea pentru acest desert pufos. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară această rețetă de pain perdue cu banane, unt de arahide și cafea:
- Într-un bol, bate ouăle, apoi adaugă laptele și cafeaua.
- Încorporează nucșoara și scorțișoara în compoziție, ajustând cantitatea după gust. Taie păstaia de vanilie în două și adaugă semințele în amestec.
- Înmoaie feliile de pâine în compoziție, până când se îmbibă bine.
- Încinge o tigaie antiaderentă și adaugă untul. Prăjește feliile de pâine pe ambele părți, până devin aurii și crocante.
- Asamblează preparatul, așezând alternativ o felie de pâine prăjită, unt de arahide și felii de banană.
- Finalizează cu un strop de sirop de arțar, pentru un gust dulce intens.
Este foarte ușor să folosești cardul si aplicatia Selgros pentru a face cumpărături în magazinele noastre și să beneficiezi de numeroase avantaje. Hrănește-ți pasiunea la Selgros!
Autor: Chef Laura Eremia
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie.