Ingrediente
Pentru decor
Mod de preparare
Cauți o escapadă de la soarele torid al verii? O înghețată de mango și banane congelate, ușoară și cu puține calorii, poate fi antidotul pentru caniculă. Acest desert pe bază de mango congelat și banane te face să visezi la tropice prin combinația de familiar și exotic. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti o înghețată de mango savuroasă:
- Secretul este în congelare - pentru o textură cremoasă, congelează bine bucățile de banană și mango. Lasă la congelator cel puțin 4-6 ore, ideal peste noapte. Congelează-le pe o hârtie de copt, pentru a preveni lipirea lor;
- Dacă îți este dificil să le blenduiești, adaugă 1-2 linguri de băutură de cocos sau migdale;
- Poți înlocui siropul de agave cu miere sau sirop de arțar. Gustă pentru a vedea dacă mai trebuie dulce;
- Pentru o textură mai cremoasă, adaugă în plus o lingură de unt de migdale sau fistic;
- Decorează cu felii de mango, fructe de pădure și kiwi, pentru un aspect tropical;
- Dacă vrei să folosești crumble, amestecă untul rece, zahărul și făina și dă la cuptor (la 170 de grade Celsius) 10-12 minute sau până devine aurie. Pentru un aspect luxuriant, presară pe crumble sos de caramel sau ciocolată topită în bain-marie;
- Pentru ocaziile speciale, decorează cu sos de zmeură sau fructul pasiunii și 2-3 macarons.
- Se pun în blender bananele congelate, cuburile de mango, siropul de agave și smântâna de cocos și se mixează până la consistența dorită. Se transferă conținutul în forme și se dă la congelator.
- Se decorează cu fructe proaspete, crumble (din unt, făină și zahăr) sau biscuiți măcinați, sos de zmeură, macarons și mentă verde.
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!
Autor: Lady Chef Cornelia Ghișoi
Mai multe rețete de la acest autor.
Vezi mai multe rețete și sfaturi utile din această categorie.