Ingrediente
Mod de preparare
Nu ezita să folosești această idee de platou cu brânzeturi și fructe uscate, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!
Pasul 1. Pentru a pregăti un platou cu brânzeturi, începe prin a selecta tipuri de brânză mai interesante ca arome, minimum trei. Poți alege un Cheddar, cu o aromă puternică, un blue cheese, care are o textură cremoasă, o brânză Gouda, cu o notă ușor afumată și Gruyere, cu note de nucă. Folosește fructele deshidratate care se potrivesc cu aromele brânzeturilor, de exemplu, caise, smochine și prune uscate. Împreună, ele creează un gust complex, plin de arome. Pentru a întregi experiența gastronomică și a echilibra aromele și texturile, adaugă grisine, biscuiți sărați și nuci.
Atunci când alegi ingredientele pentru un astfel de platou, încearcă să creezi o varietate de arome, texturi și culori care să se completeze armonios.
Pasul 2. Pentru un aranjament platou brânzeturi estetic, taie brânzeturile și fructele în forme cât mai naturale, cu ar fi cuburi mari sau triunghiuri.
Pasul 3. La acest platou cu brânzeturi poți asocia un vin roșu sau alb sec. Trebuie să mai știi că, pentru brânzeturile mai puternice și mai picante, de exemplu, cele roșii sau Cheddar, un vin roșu fructat sau condimentat, cum ar fi Pinot Noir sau Merlot, poate să fie o alegere potrivită. Pentru brânzeturile mai delicate, ca cele de capră sau Brie, un vin alb sec, cu un profil floral sau fructat, cum ar fi Sauvignon Blanc sau Chardonnay, ar fi o opțiune bună.
Pasul 4. Nu în ultimul rând, poți servi alături de platoul cu brânzeturi și fructe uscate un vin spumant sau o bere.
Autor: Chef Cristian Dumitru
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: