Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta de mai jos pune în evidență gustul delicat al păstrăvului, servit cu un sos cremos de ciuperci cu smântână. Ca toate rețetele pe bază de pește, se prepară ușor și rapid.
Pasul 1. Clătește păstrăvul în apă rece, apoi usucă-l cu prosoape de hârtie.
Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 210°C.
Pasul 3. Unge un vas cu unt.
Pasul 4. Curăță și toacă ceapa și ciupercile și călește-le timp de 2-3 minute, la foc mic, într-o cratiță, cu 30 g de unt.
Pasul 5. Mărește focul, toarnă vinul alb și lasă la fiert până ce sosul se reduce cu o treime.
Pasul 6. Adaugă supa de pui, gătește 5 minute la foc mai mic, apoi pune smântâna.
Pasul 7. Lasă la fiert până ce sosul se îngroașă și îmbracă lingura. Ia de pe foc, adaugă muștarul și coniacul, sare și piper după gust.
Pasul 8. Păstrează sosul într-un loc cald.
Pasul 9. Pune peștele, pudrat cu sare și piper proaspăt râșnit, în tava unsă cu unt.
Pasul 10. Distribuie restul de unt tăiat în bucăți mici peste pește, pune tava la cuptor și coace timp de 10-12 minute.
Scoate peștele pe un platou, acoperă cu sosul fierbinte și servește.