Acasă Blog Culinar Gulaș din Carne de Vită Cu Fasole Uscată

Gulaș din carne de vită cu fasole uscată

Pasi de preparare

10

Ingrediente

2 cutii
fasole roșie
1 kg
pulpă de vițel
3
morcovi
2
cepe
4 căței
de usturoi
rădăcină de pătrunjel și păstârnac
100 ml
suc de roșii
3 linguri
untură
200 g
bacon afumat
1 lingură
boia dulce
1 linguriță
boia iute
2 lingurițe
semințe de chimen
2
foi de dafin
sare si piper
pătrunjel verde
Pentru găluște (csipetke):
3
ouă
240 g
făină
sare
2 linguri
paprika

Mod de preparare

Babgulyás este un gulaș special, cu fasole boabe, puțină afumătură, carne fragedă de porc sau vită, dar și condimentele specifice, chimen și paprika.

Pasul 1. Topește untura într-o cratiță adâncă și călește ceapa tocată mărunt. 

Pasul 2. Adaugă bucățile de bacon și lasă-le să se rumenească. 

Pasul 3. Taie cuburi carnea de vițel și prăjește-le ușor pe fiecare parte. 

Pasul 4. Adaugă sarea, piperul, dafinul, chimenul și boiaua iute și dulce. 

Pasul 5. Amestecă și adaugă și fasolea scursă și spălată bine, rădăcinoasele tăiate cuburi, apoi toarnă apă cât să acopere bine toate ingredientele. 

Pasul 6. Acoperă oala cu un capac și lasă la foc mic. 

Pasul 7. După 45 de minute adaugă și sosul de roșii și potrivește gustul de sare, dacă este nevoie și lasă gulașul să fiarbă în continuare. Durata totală a fierberii va fi de aproximativ 90 de minute. 

Pasul 8. În ultimele 30 de minute, pregătește găluștele. Amestecă toate ingredientele, apoi rupe bucăți mici de aluat pe care le adaugi în oală. Ele vor absorbi destul de mult lichid, așadar, completează cu apă în momentul în care adaugi găluștele. 

Pasul 9. Când toate ingredientele sunt fierte, adaugă usturoiul zdrobit și mai lasă gulașul la fiert încă 10 minute. 

Pasul 10. Servește-l fierbinte, cu pătrunjel tocat și salată de ceapă roșie.