Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Amestecă zahărul cu apa minerală și dizolvă drojdia în jumătate de cană de apă călduță.
Pasul 2. Cerne făina într-un bol și păstrează o cană de făină pentru mai târziu.
Pasul 3. Adaugă drojdia și apa minerală cu zahărul peste făină și amestecă bine.
Pasul 4. Pune apoi un praf de sare și uleiul călduț și frământă bine. La nevoie, adăugă din făina pe care ai păstrat-o la început.
Pasul 5. Lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.
Pasul 6. Întinde o foaie de aluat pe blatul de lucru cu ajutorul unui sucitor.
Pasul 7. Taie gogoșile cu ajutorul unui pahar sau cu cuțitul, dacă preferi alte forme.
Pasul 8. Pune ulei la încins, adaugă gogoșile și prăjește-le pe ambele părți până când se umflă și plutesc.
Pasul 9. Scoate gogoși de post mănăstirești pe prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul și pudrează-le cu zahăr după ce s-au răcit puțin.